DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331700.72843%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Zelenski’den Çin’e Suçlama: “Putin Tarafından Kullanılıyor”

Zelenski’den Çin’e Suçlama: “Putin Tarafından Kullanılıyor”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Singapur'da düzenlenen güvenlik forumunda Pekin yönetimini Putin tarafından kullanılmakla suçladı. Asya liderlerine İsviçre'de yapılacak barış zirvesine katılma çağrısında bulunan Zelenski, ABD'nin sağladığı yardımlar için teşekkür etti ancak bunların yeterli olmadığını belirtti.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:50
Zelenski’den Çin’e Suçlama: “Putin Tarafından Kullanılıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zelenski’den Singapur’da Sürpriz Ziyaret

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Singapur’da düzenlenen Asya’nın en büyük güvenlik konferansı olan Shangri-La Diyalog Forumu’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Konuşmasında Pekin yönetimine sert eleştirilerde bulunan Zelenski, Çin’in Putin tarafından kullanıldığını ileri sürdü.

Pekin Yönetimini Hedef Aldı

Zelenski, “Maalesef Rusya, Çin’in bölgedeki nüfuzunu kullanıyor. Çinli diplomatlar barış zirvesini bozmak için her şeyi yapıyor. Maalesef Çin gibi büyük, bağımsız ve güçlü bir ülke Putin tarafından kullanılıyor,” dedi. Asya ülkelerinin liderlerine İsviçre’de 15-16 Haziran’da düzenlenecek barış zirvesine katılmaları çağrısında bulunan Zelenski, Çin lideri Şi Cinping’in konferansa gelmeyecek olmasını olumsuz bir gelişme olarak değerlendirdi.

ABD’ye Teşekkür ve Daha Fazlasını İsteme

Zelenski, ABD yapımı silahların Rus topraklarına yönelik kullanımına verdiği onay için ABD Başkanı Joe Biden’a teşekkür etti ancak bunun yeterli olmadığını vurguladı. “Rusya, havalimanlarından uçak kaldırarak Ukrayna’yı vuruyor ve bizim karşılık vermek için gerekli sistemlerimizin bulunmadığını biliyor,” dedi.

Volodimir Zelenski, Singapur, güvenlik forumu, Pekin yönetimi, Putin, Çin, Shangri-La Diyalog Forumu, barış zirvesi, ABD, Joe Biden, Lloyd Austin, Ukrayna, Rusya

Zelenski’den Çin’e Suçlama Putin Tarafından Kullanılıyor_1

ABD Savunma Bakanı ile Görüşme

Zelenski, Singapur’daki temasları kapsamında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi. Görüşmede cephedeki son durum ve ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı yardımlar ele alındı.

Singapur’da Zelenski’den Sert Eleştiriler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Singapur’da düzenlenen Shangri-La Diyalog Forumu’na sürpriz bir katılım gerçekleştirdi. Pekin yönetimini hedef alan Zelenski, Çin’in Putin tarafından kullanılmakta olduğunu belirtti ve Asya ülkelerine İsviçre’de düzenlenecek barış zirvesine katılmaları çağrısında bulundu.

Pekin Yönetimine Yönelik Suçlamalar

Zelenski, konuşmasında “Maalesef Rusya, Çin’in bölgedeki nüfuzunu kullanıyor. Çinli diplomatlar barış zirvesini bozmak için her şeyi yapıyor. Maalesef Çin gibi büyük, bağımsız ve güçlü bir ülke Putin tarafından kullanılıyor,” ifadelerini kullandı. Çin lideri Şi Cinping’in barış zirvesine katılmayacak olmasını olumsuz bir gelişme olarak nitelendirdi.

Volodimir Zelenski, Singapur, güvenlik forumu, Pekin yönetimi, Putin, Çin, Shangri-La Diyalog Forumu, barış zirvesi, ABD, Joe Biden, Lloyd Austin, Ukrayna, Rusya

Zelenski’den Çin’e Suçlama Putin Tarafından Kullanılıyor_2

ABD’nin Yardımları ve Eksiklikler

ABD Başkanı Joe Biden’a, ABD yapımı silahların Rus topraklarına yönelik kullanımına verdiği onay için teşekkür eden Zelenski, bunun yeterli olmadığını vurguladı. “Rusya, havalimanlarından uçak kaldırarak Ukrayna’yı vuruyor ve bizim karşılık vermek için gerekli sistemlerimizin bulunmadığını biliyor,” dedi.

Savunma Bakanı ile Görüşme

Zelenski, Singapur’daki temasları kapsamında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, cephedeki son durum ve ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı yardımlar değerlendirildi. Zelenski, ABD’nin yardımlarının önemli olduğunu ancak mevcut durumda daha fazlasına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Zelenski’nin Singapur’daki sürpriz ziyareti ve yaptığı açıklamalar, Asya ve dünya gündeminde geniş yankı buldu. Çin’in bu suçlamalara nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.