DOLAR 32,2481 0.22%
EURO 35,1565 0.13%
ALTIN 2.469,910,09
BITCOIN 20984690.16269%
Balıkesir
17°

KAPALI

22:02

YATSIYA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Adaylar Kesinleştikçe

Adaylar Kesinleştikçe

ABONE OL
Ocak 30, 2024 20:26
Adaylar Kesinleştikçe
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Görünen o ki, CHP’de adaylar kesinleştikçe işler karışacak.

Erdek eski CHP belediye başkanı Hüseyin Sarı başı çekti.

Sarı, Ahmet Akın’ın İzmir’de bir arıtma firmasından beş milyon dolar rüşvet aldığını iddia etti. Yenigün de hemen atladı. Ve bu iddiayı” Ahmet Akın, Rüşvet Yakın” başlığı ile manşete taşıyıverdi.

Hüseyin SARI CHP’nin yaramaz çocuğu. Kimseye eyvallahı yok. Bir bakıyorsun CHP’ye kızıyor, AKP’den aday oluyor ve seçimi kazanıyor. Bir dönem sonra CHP’den aday oluyor yine kazanıyor.

Hüseyin Sarı, Erdekli ve aile olarak Erdek’te ağırlığı olan bir isim. İddia kızgınlıkla söylense de Ahmet AKIN’A zarar vereceği kesin.

Bu durumda Erdek, Hüseyin Sarı’nın mimar eşinin aday yapılmamasıyla CHP cenahını karıştırırken AKIN’ın işi işini de zora sokacak.
AKIN, tarafında Turan ÇÖMEZ gibi güçlü bir ismin açıklanmasıyla moraller bozulmuştu bu haberler bozulan morallere tuz biber ekecek gibi duruyor.

Büyükşehir adayı Ahmet AKIN’I üzecek bir başka gelişme de Bandırma‘da yaşanacak sanki. Adayını açıklayamıyor bir türlü.

Ve Bandırma’da çok güçlü bir aday adayı var. Dursun MİRZA. Diğer ilçelerde gösterilen adaylara bakılırsa CHP Bandırma’da da mevcut başkan ile girecek gibi yarışa.

Bu durumda seçim çalışmalarına çok önceden başlayan MİRZA’nın tepkisi hiç kuşkusuz dengeleri değişterecek oranda sert olacak.

Bir de Edremit’in CHP’den kopan eski belediye başkanı Kamil Saka Memleket Partisi’nden Edremit veya Büyükşehir adayı olursa; Ahmet Akın’ı bilmem ama Akın cephesinin gardı biraz daha düşecek..

Seçim, ciddi bir bütçe istiyor. Ve bu bütçeyi bulamayanlar henüz işin başında vazgeçmek zorunda kalıyorlar. İlker Kaçan gibi. Deva Partisi Büyükşehir adaylığını reddetti. Ve en buna bizzat tanık oldum.

Tarihe not düşmek için de yazmak istedim.

YAZAR: Levent GÜNDOĞAN

“Gönen Çeltik Ekimine hazırlanıyor” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.