DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22323061.67082%
Balıkesir
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Apple’ın Aralık 2024’e kadar USB-C’ye geçmesi zorunlu hale geldi

Apple’ın Aralık 2024’e kadar USB-C’ye geçmesi zorunlu hale geldi

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:13
Apple’ın Aralık 2024’e kadar USB-C’ye geçmesi zorunlu hale geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple’ın 12 Eylül tarihinde tanıtacağı yeni iPhone’larda Lightning yerine USB-C girişi kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Avrupa Birliği’nin kabul ettiği yasa gereği, Apple’ın Aralık 2024 yılına kadar USB-C‘ye geçmesi zorunlu hale geldi. Uzmanlar, Apple’ın tüm dünya genelinde USB-C’ye geçeceği tahmin ediliyor.

Telefon üreticileri içinde Apple, USB-C kullanmayan tek şirketti. Fakat Avrupa Birliği’nin Eylül 2021 yılında kabul ettiği bir yasa, üreticilere Aralık 2024 yılına kadar USB-C’ye geçme zorunluluğu getirmişti.

O dönem bu yasanın tüketicilere zarar vereceğini söyleyen Apple’ın şimdiyse, verilen sürenin dolmasına bir yıldan daha uzun süre kala USB-C’ye geçmesi bekleniyor.

Apple’ın iPhone dışında kalan diğer ürünlerinden iPad ve MacBook’ları yıllardır USB-C ile şarj oluyor. Fakat bu özellik iPhone’lara gelmemişti.

Uzmanlar, teknoloji devleri Avrupa Birliği için bir tür, dünyanın geri kalanı için başka bir tür telefon üretmek istemeyeceğini, bu yüzden artık bütün dünya genelinde USB-C’ye geçileceği tahmin ediliyor.

Yeni iPhone 15 ve 15 Pro cihazlarının özellikleri, önümüzdeki hafta gerçekleşecek yıllık Apple sonbahar etkinliğinde tanıtım yapılacak.

USB-C’ye geçmek için, tüketicilere bütün cihazları için tek bir kablo kullanma ve daha yüksek veri transfer hızı imkanı sunacak.

Avrupa Birliği’nin kuralı bütün “küçük ve orta boyutlu taşınabilir elektronik cihazları içinde” kapsamakta. Bunların arasında yer alan Dizüstü bilgisayarlar ile birlikte benzer bir şart geldi fakat o yasanın devreye girmesine daha zaman var.

Avrupa Birliği’ne göre bu adımlar, tüketicilerin her yıl 250 milyon euro gereksiz şarj cihazı alışverişinin önüne geçmiş ve yılda 11 bin ton elektronik çöpü oluşmasına engel olacak.

(HABER MERKEZİ)

Apple’ın Aralık 2024’e kadar USB-C’ye geçmesi zorunlu hale geldi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.