DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110.89078%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
WhatsApp platformlar arası mesajlaşma üzerinde çalışıyor

WhatsApp platformlar arası mesajlaşma üzerinde çalışıyor

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:12
WhatsApp platformlar arası mesajlaşma üzerinde çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği’nin Dijital Pazarlar Yasası kapsamında olan WhatsApp, platformda bütün sohbet uygulamalarını içermekte olan yeni bir özelliği test etmeye başladı. Bu özellik sayesinde WhatsApp, diğer mesajlaşma hizmetleriyle birlikte çalışma imkanı sağlayacak.

Avrupa Birliği’nin her teknoloji şirketine zorunlu olarak tuttuğu Dijital Pazarlar Yasası kapsamında WhatsApp, uygulamada yeni bir özellik daha test etmeye başladı.

Bu özellik ile beraber WhatsApp, platformda bütün sohbet uygulamalarını içermekte. WhatsApp’a üçüncü parti sohbet desteği geliyor.

WhatsApp, özellikle Güneydoğu Asya olmak üzere, Avrupa, Afrika ve Güney Amerika’ gibi popülaritesini devamlı şekilde artırmaya devam ediyor.

Bir telefon numarasına bağlı olduğu için yeni kullanıcıları platforma dahil etmek ve rehberinizin geri kalanını platformda bulmak da artık kolay olduğu için platform hızlı şekilde büyüdü.

Bu erişilebilirlik WhatsApp’a benzeri görülmemiş bir popülerlik kazandırdı. Platform, Avrupa Birliği’nin Dijital Pazarlar Yasası’na uyumunun bir parçası olarak kendisini diğer mesajlaşma hizmetlerine açmak için önemli adımlar atacak.

WhatsApp’ın yeni güncellemesiyle birlikte gelen en köklü değişiklik: Arayüz tasarımı yenileniyor! WhatsApp, uygulama içinde üçüncü taraf sohbetleri barındıracak yeni bir bölüm üzerinde çalışma yapıyor.

Avrupa Komisyonu kısa bir zaman önce büyük teknoloji şirketlerini ürünlerini açmaya zorlayan ve bir tekel olarak sermaye kazanmalarını zorlaştıran Dijital Piyasalar Yasasını onaydan geçirdi.

Komisyon ayrıca kısa bir zaman önce bazı şirketleri ve ürünlerini “kapı bekçisi platformlar” olarak işaretleyerek bu düzenlemelere uymaları için altı ay gibi bir zaman verdi.

Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp bu listede yer almakta. Bu mesajlaşma hizmetlerinde birlikte çalışabilirlik sağlaması ve bunları harici olarak şirketlere açması gerektiği anlamına geliyor.

WhatsApp kullanıcıları buraya: Gruplara yeni bir özellik kazandırıldı! Diğer mesajlaşma servislerindeki kullanıcılar size WhatsApp üzerinden mesaj gönderebilecek WhatsApp’ı kurup kaydolmalarına gerek kalmadan sizinle artık rahatlıkla iletişim kurabilecekler.

Kullanıcı belirli bir mesajlaşma uygulamasını tercih ediyorsa, birlikte çalışabilirlik sayesinde bu uygulamayı başka bir uygulamayı tercih ederek kullanıcılarla rahatlıkla iletişim kurabilecek.

Bu durum daha küçük şirketlerin dezavantajlarından kurtulup kendilerine piyasada yer edinmelerine ve büyük şirketlerle rekabet edebilmelerine imkan tanıyacak.

WhatsApp’ın güvenlik ve şifreleme vaatlerini yerine getirirken ve Topluluklar gibi özelliklerle uyumluluğu korurken bu özelliği nasıl uygulayacağını hep birlikte göreceğiz. Bu özelliğin Avrupa dışındaki pazarlara yayılıp yayılmayacağı ise şu aşamada henüz bilinmiyor.

(HABER MERKEZİ)

WhatsApp platformlar arası mesajlaşma üzerinde çalışıyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.