DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20384476.55179%
Balıkesir
12°

HAFİF YAĞMUR

04:11

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Google, Chromebook modelleri güncelleme desteği 10 yıla kadar devam edecek

Google, Chromebook modelleri güncelleme desteği 10 yıla kadar devam edecek

ABONE OL
Eylül 17, 2023 21:18
Google, Chromebook modelleri güncelleme desteği 10 yıla kadar devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google, Chromebook modelleri için yeni güncelleme desteğini 10 yıla kadar uzattığını duyurdu.

Chromebook‘ları rakip olan işletim sistemlerinden daha uzun bir süre daha güvende tutmayı hedefliyor. 2021 yılı ve sonrasında piyasaya çıkan bütün Chromebook’lar 10 yıl boyunca güncelleme desteği almaya devam edecek.

Ayrıca, 2021 yılından önce piyasaya çıkan Chromebook sahipleri de cihazlarını kaydettirerek desteğiyle birlikte 10 yıla kadar uzatabilecekler. Bu karar sonrasında, Chromebook’ların okul başta olmak üzere ve işletme gibi alanlarda daha uzun süre kullanılacak.

Google son yıllarda en uygun fiyatla dizüstü bilgisayar pazarını ele geçirmek için Chrome OS ve Chromebook’lara büyük yatırım gerçekleştirdi. Yalanlanmış olsa bile, uzun zaman boyunca Nvidia ekran kartlarına sahip olan modeller geliştirdiği söylendi. Şirket, tarafından güvenlik ve yeni özellikler konusunda kesinlikle taviz vermeyecek.

Google Chromebook güncelleme desteği 10 yıl boyunca devam edecek

Google, Chromebook modelleri için desteğini daha çok genişletiyor. Halihazırda olan ve 8 yıl boyunca güvenlik ve özellik güncellemesini sağlayan şirket, bu desteğini artık 10 yıl boyunca devam ettireceğini söyledi. Şirket almış olduğu bu karar sonrasında, Apple MacBook sahiplerini bile kıskandırdı.

Google, Chromebook’ları rakip olan işletim sistemlerinden daha uzun süre güvende tutmayı hedefliyor. 2021 yılı ve sonrası için piyasaya çıkan bütün Chromebook’lar 10 yıl boyunca güncelleme desteği sağlamış olacak. Bu desteğe işletim sistemi ve güvenlik paketleri de dahil olacak.

2021 yılından önce piyasaya çıkan Chromebook sahipleri, desteği 10 yıla kadar uzatmak için cihazlarını isteğe bağlı olarak kaydettirme seçeneğine sahip olacak. Şirketin son kararıyla birlikte, Chromebook’ların okul ve işletme gibi alanlarda daha uzun süre kullanılmasını sağlamış olacak.

Güvenlik, Chrome OS için en önemli önceliklerin birisi yer alıyor. Her ay düzenli olarak güvenlik paketi yayınlayan Google, 10 yıl boyunca destekle kişisel verileri ve sistemleri daha uzun süre güvende tutmuş olabilecek.

Cihazlar 10 yıl boyunca kullanılıp kullanılamayacağı merak konusu olurken, Nispeten düşük teknik özelliklere sahip oldukları için, 10 yılda performans kayıpları yaşamış olacak.

(HABER MERKEZİ)

Google, Chromebook modelleri güncelleme desteği 10 yıla kadar devam edecek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.