DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20417125.99703%
Balıkesir
12°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Snapdragon 8cx Gen 4 performans testleri ortaya çıktı

Snapdragon 8cx Gen 4 performans testleri ortaya çıktı

ABONE OL
Eylül 14, 2023 12:38
Snapdragon 8cx Gen 4 performans testleri ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Qualcomm’un yeni mobil işlemcisiyle Snapdragon 8cx Gen 4’ün performans test eden, Apple M2’yi geride bıraktığını bir kez daha görülüyor.

Oryon çekirdeklerine sahip olan bu işlemciyle, MacBook ve iPad’lere daha güç veren M2 Silikon çipinden daha başarılı olduğu rapor edilmiştir.

Qualcomm‘un yeni işlemcilerinden biri olan Apple M3’ten sonra piyasaya çıkması, Snapdragon 8cx Gen 4’ün geri planda kalmasına sebep olabilir.

Qualcomm’un bir zamandan beri yeni bir mobil işlemci üzerinde çalıştığı biliniyor. Ortaya çıkan yeni iddialar Apple Silicon tabanlı M serisine rakip olacağını bir kez daha göstermekte. Yeni çıkan sızıntılar, “Hamoa” kod adlı Snapdragon 8cx Gen 4 işlemcisinin Apple M2’den daha iyi performans sergileme yapacağını ortaya koydu.

Snapdragon 8cx Gen ile 4 performans testleri ortaya şimdiden çıktı

Qualcomm’un Snapdragon 8cx Gen 4 için vitesi artırdığı söylendi. Nuvia isimli şirket de Oryon çekirdeklerini kullanacak bu işlemci, dizüstü bilgisayarlara güç ve verim verecek. Yeni raporlara göre Snapdragon 8cx Gen 4’teki Oryon çekirdekleri, performans başta olmak üzere güç verimliliğinde M2’yi şimdiden sollamayı başardı.

Raporda MacBook ile birlikte iPad’lere daha çok güç veren M2 Silikon çipinden başarılı olduğu söylenmekte. Snapdragon 8cx Gen 4’ün hangi konfigürasyonunun test yapıldığı söylenmedi. Qualcomm’un 8 ila 12 çekirdek arasındaki değişen modeller sunması bekleniyor.

8 daha yüksek performans ile + 4 verimli çekirdeğe sahip olan 12 çekirdekli versiyonun Apple M2’yi geride bıraktığı tahmin ediliyor. Performans testleri, Qualcomm için yeterli olmayabilir.

Yeni işlemcilerinden biri olan Apple M3’ten geç çıkması bekleniyor ve bu durum da Snapdragon 8cx Gen 4’ün geri planda kalmasına sebep olabilir. Qualcomm önümüzdeki günlerden itibaren Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini tanıtacak. Bu modele ek olarak da, Oryon çekirdeklerine sahip yeni mobil işlemcileri artık görmek mümkün olacak. Bu, Apple M3’ten önce Qualcomm’a avantaj sağlamış olabilir.

Yeni mobil işlemcinin ne zaman piyasaya çıkacağı belirsiz. Arm ve Apple M serisiyle işlemcileriyle gerçekten rekabet edip edemeyeceğini görmek gerekiyor.

(HABER MERKEZİ)

Snapdragon 8cx Gen 4 performans testleri ortaya çıktı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.