DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20668801.24706%
Balıkesir
14°

KAPALI

04:09

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
‘Gündüz Gece’ motor diyor

‘Gündüz Gece’ motor diyor

ABONE OL
Kasım 1, 2022 17:42
‘Gündüz Gece’ motor diyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluklu genç yönetmen Ali Altınöz ve Ataberk Kuru, taşradan beyaz perdeye uzanan destansı hikayelere imza atan Ahmet Uluçay ve Nuri Bilge Ceylan’ın izinden gidiyor. İkili doğup büyüdükleri Susurluk’ta ikinci uzun metrajlı filmleri ‘Gündüz Gece’ filmlerinin çekimlerine 20 Kasım’da başlıyor.

Yol üstü molaların favorisi Susurluk, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun açılmasıyla mazisini ararken, Susurluklu gençler beyaz perdeye damga vurmaya hazırlanıyor. İlk uzun metraj denemesi olan “Çatalköy Sapağı” filmini tamamlayan Yönetmen Ali Altınöz, senaryosunu yazdığı “Gündüz/Gece” adlı ikinci filmi için 20 Kasım’da motor diyecek.

ÜNLÜ İSİMLER YER ALIYOR

Çekimleri Muradiye Köyü’nde gerçekleştirilecek psikolojik, dram ve gerilim türlerinin unsurlarını taşıyan filmde Nuri Bilge Ceylan ve Emin Alper gibi uluslararası yönetmenlerle çalışan Kubilay Tunçer, Babil dizisinin Mert’i Gürberk Polat, Çukur’un Ziya’sı Muttalip Müjdeci, Gülşah Büktür ve Aybars Kuday gibi ünlü oyuncular yer alacak. Ali Altınöz ve Ataberk Kuru tarafından kurulan AAF Yapım imzalı film, zihinsel rahatsızlığı inkar edilip, doktor yerine hoca hoca gezdirilen Gülşen ve köyüne miras işleri için dönen Tufan’ın yollarının kesiştiği bir hikaye. Tufan’ın köylünün Gülşen’e karşı olan önyargısıyla mücadelesi ve emeği hiçe sayılan köylünün sermayeye karşı örgütlenmesini de konu alıyor.

ALTINÖZ: “HEYECANLIYIZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Kent Konseyi ve Susurluk Şeker Fabrikası gibi kurumların da inanarak sponsorluk desteği verdiği projede geri sayım başladı. Önümüzdeki günlerde motor demeye hazırlanan Yönetmen Ali Altınöz, heyecanlı olduklarını söyledi. Gördükleri desteğin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Altınöz, “Sanata dört elle sarılan bizlere güvenen, hayallerimize inanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ve Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Kürşad Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. İmkansızlıklar içerisinde çektiğimiz ilk filmimizin ardından gördüğümüz bu destek bizi çok mutlu etti” dedi.

KURU: “KARPUZ KABUĞUNDAN GEMİLER YAPIYORUZ”

Yönetmen Ahmet Uluçay gibi ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler’ yaptıklarına dikkat çeken filmin yapımcısı Ataberk Kuru, “Film yapmak çok güzel bir macera. Hayallerimizin peşinden koşarak, taşradaki sinema çekimlerindeki imkansızlıkların mazeret olmadığını göstermek istiyoruz. Hem Ahmet Uluçay hem de Nuri Bilge Ceylan gibi isimler kendi yaşadıkları ilçelerde amatör oyuncularla başladıkları yolculuklarını başarıyla taçlandırdılar. Biz de her filmimizde içimizdeki amatör sinema aşkını kaybetmeden daha da profesyonelleşmek istiyoruz. ‘Gündüz Gece’ filmimizle bunun ilk adımını atmış olacağız” diye konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.