DOLAR 32,5359 0.25%
EURO 34,9415 0.47%
ALTIN 2.430,15-0,33
BITCOIN 2038201-2.10556%
Balıkesir
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ünlü ressamların çalışmalarını okul koridoruna yansıttı.


BİGEP kapsamında Balıkesir Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde başlatılan “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi” kapsamında Bandırma Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu’nun koridorları boyanarak “Sanat Sokağı” elde edildi. Proje amacının öğrencilerin, sanatla iç içe bir eğitim ortamında gelişmesi ve büyümesi olduğunu vurgulayan proje mimarı Görsel Sanatlar Öğretmen Esen Şimşek, “Bir iki duvar ile başladık. Ancak sanat bulaşıcıdır. Zamanla tüm öğrenciler fırçayı eline aldı ve bomboş duvarların renklendiğini görünce sanatın oluşturduğu heyecan hepimizi sardı.” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNLÜ RESSAMLARIN ÇALIŞMALARINI YAKINDAN TANIYACAK

Öğrencileri ile okul koridorlarını Sanat Sokağı’na dönüştüren Şimşek, ünlü tabloları duvarlara yansıttığını belirterek, öğrencilere sanat eserini korumayı, saygı duymayı, esere yaklaşımını öğrettiğini de dile getirdi. Şimşek, “Van Gogh, Picasso, Salvador Dalí gibi ressamların eserleri ve özgün çalışmalar ile koridorları renklendirdik. Öğrencilerimiz Van Gogh’un Yıldızlı Gece tablosunu yakından tanıyacak, Picasso’nun çalışmalarını inceleyebilecekler. Böylelikle sanat eserlerine karşı yaklaşımları da gelişecek.” diye konuştu.

“SANAT İLE BİRLİKTE ÖĞRENİYORUZ”

Dünya kültürü ve sanat tarihine iz bırakan sanatçıların tablolarının yanı sıra okulda verilen ders sınıflarına göre eğitici nitelikte de koridor duvarlarını süslediği ifade eden Şimşek, “ İngilizce sınıfının yanındaki duvara ingilizce içerikli eğitici bir çalışma yaptık. Rehberlik sınıfımızın koridor duvarına konu ile ilgili süslemeler gerçekleştirdik. Dersliklere göre sanatımızı uygulayarak hem renklendiriyoruz, hem de eğitici olmasını sağlıyoruz.” şeklide konuştu. Desteklerinden dolayı Vali Hasan Şıldak’a ve Okul Müdürü Yardımcılarına teşekkür eden Şimşek, meslektaşlarının, arkadaşlarının, öğrencilerin okulda bulunan Sanat Sokağı’nı yakından görülmeye değer olduğunun altını çizerek herkesi davet etti.

HABER: Belit PEKTEZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.