DOLAR 32,2015 -0.01%
EURO 35,0232 0.02%
ALTIN 2.501,520,05
BITCOIN 2152182-0.23949%
Balıkesir
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:27

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma’nın pelerinsiz kahramanlarına büyük onur

Bandırma’nın pelerinsiz kahramanlarına büyük onur

ABONE OL
Nisan 27, 2023 11:32
Bandırma’nın pelerinsiz kahramanlarına büyük onur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat depreminin ardından bölgede arama kurtarma faaliyeti yapan 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy’a Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası verildi. Dernek, Balıkesir’de bu onura layık görülen tek sivil toplum kuruluşu(STK) oldu.

24 yıl önce meydana gelen 17 Ağustos’taki Marmara depreminin ardından Bandırma’da kurulan 911 Arama Kurtarma Derneği, Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Üstün Fedakarlık Madalyasına layık görüldü. Bandırma’nın pelerinsiz kahramanlarını 24 yılda kah Soma’daki maden faciasında kah Marmaris’teki yangında kah İzmir’de meydana gelen depremde gördük.

22 GÜNDE 33 CAN KURTARDILAR

Tüm imkansızlıklarına rağmen, şikayet etmeden, bahane üretmeden Türkiye’de nerede bir doğal afet meydana gelse hiçbir maddi menfaat gözetmeksizin orada oldular. 911 Arama Kurtarma Derneği, 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen depremin ardından bölgeye ilk giden ekiplerden biri oldu. Bölgede kaldıkları 22 günde, 33 kişi, 2 kedi ve 1 köpeğin enkazdan sağ kurtarılmasına katkı sağlayan ekibe Cumhurbaşkanlığı tarafından Beştepe’de düzenlenen törenle Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası verildi. 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından bölgede arama kurtarma faaliyeti yapan 218’i Türk, 116’sı yabancı toplam 334 kişinin layık görüldüğü Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanına Balıkesir’den alan tek STK 911 Arama Kurtarma Derneği oldu. Başkan Mustafa Gürsoy, madalyasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinden aldı.

911 Arama Kurtarma Derneği ekipleri 10 günde 33 can kurtardı.

GÜRSOY: “BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Kurtardıkları bir canın madalyaların ve onurların en büyüğü olduğunun önemle altını çizen 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy, “Yıllardır her türlü imkansızlığa rağmen gönüllülerimizle verdiğimiz onurlu bir mücadele var. Bizlere bu onuru layık gören Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. 24 yıllık emek ve tecrübe bizim için unutulmaz bir an. Bir can kurtarmak için canlarını feda etmeye hazır ekibime minnettarım. Biz birlikte güçlüyüz” dedi.

24 yıl önce kurulan 911 Arama Kurtarma Derneği’ne büyük deprem felaketinde üstlendikleri görev nedeniyle Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası verildi.

GÜRSOY: “İŞİMİZ SİYASET DEĞİL CAN GÜVENLİĞİ”

Deprem gerçeğini insanlara durmadan anlatmaya devam edeceklerinin önemle altını çizen Başkan Gürsoy, olayın sıcaklığı geçer geçmez insanların bu gerçeği hayatlarından çıkardığına dikkat çekti. Yaşanan büyük felaketin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen seçim gündeminin deprem gerçeğinin önüne geçtiğini vurgulayan Gürsoy, “İşimiz siyaset değil. Derdimiz tasamız can güvenliği. Özellikle yerel yöneticileri buradan uyarıyorum. Gereken önlemleri almazsak yitirilen her bir canın sorumlusu onlar olacaklar” diye konuştu.

Bandırma’nın pelerinsiz kahramanları Türkiye’de felaketten felakete koşuyor.

GÜRSOY: “BANDIRMA’DA 11 BİN BİNA RİSK ALTINDA”

Bandırma’nın yapı stoku konusundaki risklere de vurgu yapan Gürsoy, şehirde risk altında 11 bin bina olduğuna dikkat çekti. 1999 yılı öncesi yapılan binalarda yaşayan Bandırmalıların büyük bir tehlike altında olduğunun altını önemle çizen Gürsoy, yerel yönetimlerin bu konuya eğilmesi gerektiğine değindi.

911 Arama Kurtarma Derneği, Balıkesir’de madalyaya layık görülen tek STK oldu.

HABER: Ali ALTINÖZ

DEPREM DEĞİL TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP